No to może ja się przywitam xD
Jestem za Realem od 1997 roku a więc gdy miałem tylko 5 lat. A jak to się zaczęło to nie pamiętam dokładnie, było to chyba tak, że mój kolega był też za "Królewskimi". A tak teraz jestem większym fanem od niego ;D
To teraz się wypowiem co do mojej jedenastki ;)
MIŁO BY BYŁO JAKBYŚCIE TO PRZECZYTALI, BO TO NIE JEST COŚ Z NETA LECZ MOJE ZDANIE O PIŁKARZACH.
Casillas - Marcelo Albiol Pepe Ramos - Guti Kaka Lass Ronaldo - Raul Higuain
Casillas - prawdziwy Madridista, podstawowy bramkarz Realu i kadry, być może do końca swej kariery. Dla mnie niepodważalna pozycja jednego z najlepszych bramkarzy świata, również jeden z moich idoli.
Marcelo - wydaje się, że ten młody lewy obrońca dobrze pasuje do Realu, trudno było znaleźć następce Carlosa, a może to właśnie nastąpiło.
Albiol - podoba mi się to, że Perez w pewnym stopniu chce aby o sile klubu stanowili również Hiszpanie, a nie tylko Cracki z zagranicy. Transfer Albiola jest dobrym tego przykładem. Solidny środkowy obrońca a w dodatku reprezentant Hiszpanii, których w ostatnich latach z reguły w Realu brakowało.
Pepe - niepodważalnie najlepszy obrońca La Liga. Świetnie wydane 30 mln Euro. Silny fizycznie stoper. Obrona w tym sezonie będzie naprawdę mocna.
Ramos - kolejne wielkie pieniądze wydane wcześniej przez Calderona - 27 mln Euro. Miał być dobrym stoperem i niewątpliwie tak jest, lecz wg mnie lepiej się nadaje na prawą stronę "królewskiej" defensywy. Szybki piłkarz dobry w obronie lecz dobrze włącza się w akcje ofensywne. Kolejny reprezentant Hiszpani.
Guti - kolejny wychowanek "Blancos". Szkoda, że selekcjoner del Bosque nie jest nim zainteresowany, byłby kolejny reprezentant. No ale dobry piłkarz, świetnie kreuje grą i potrafi nieźle strzelić z dystansu.
Kaka - pierwszy wielki transfer Pereza (67 mln Euro). Świetny piłkarz, doskonały drybling i uderzenie, jeden z najlepszych piłkarzy na świecie. Nigdy nie spodziewałem się, że on może grać dla nas.
Lass Diarra - kolejna kasa i świetnie wydana. Kto by się spodziewał, że transfer z przeciętnego Portsmouth może się okazać tak udany. Młody piłkarz staje się solidnym defensywnym pomocnikiem, teraz robi tą robotę co kiedyś Makelele. Trudny do przejścia. Szybko staje się podporą reprezentacji Francji.
Ronaldo - Portugalczyk, hmm... dużo by o nim pisać, nigdy nie byłem za tym transferem, no ale nie do mnie to należy. Co mnie od niego odpycha? A więc tak, przede wszystkim to jego wymuszanie fauli, to ma być piękna piłka a nie jakieś udawanie. Za dużym jest gwiazdorem, coś na podstawę Beckhama, również wg mnie na prawej flance. I takie same mam o nich zdanie. Przyszedł pobije trochę dobrze wolnych pokiwa i odejdzie. Jakoś mi nie pasuje do stylu Los Blancos. No jest rekord transferowy - 94 mln Euro (wcześniej Zizou 65 mln Euro - wtedy euro stało chyba wyżej niż teraz dlatego był droższy od Kaki, nie zmienia to faktu, że to będzie jeden z geniuszy Futbolu który będzie wymieniany koło Pele i Maradony). Dobrze by było żeby moje nastawienie do "Krychy" się zmieniło. Ale mam nadzieje, że ten ofensywny piłkarz pomoże w osiąganiu sukcesów przez klub z Santiago Bernabeu.
Raul © - Raul, Raul, Raul... Mój ulubiony piłkarz odkąd tylko pamiętam. Królewska "7" powinna być zastrzeżona tak jak to ma m.in. Franco Baresi w Milanie. Ralu Gonzalez to po prostu żyjąca legenda nie tylko Realu lecz całego futbolu. Jest rekordzistą pod względem strzelonych bramek i występów w Pucharze Europy. Piłkarz z niebywale wyczulonym instynktem strzeleckim. Mimo już zaawansowanego wieku (32 lata - niedawno obchodził urodziny - STO LAT KAPITANIE!!!) nie traci formy i z sezonu na sezon strzela regularnie bramki, lecz przez ostatnie lata zaczął więcej pracować dla swoich kolegów i zalicza więcej asyst. Były reprezentant Hiszpani, selekcjoner jednak patrzy również na wiek więc "El Capitan" został postawiony w odstawkę. Jest do prawdziwy duch drużyny, świetnie mobilizuje swoich kompanów do gry mimo braku sił, Po prostu prawdziwy kapitan. Szatnia należy do niego. Może niektórzy tego nie wiedzą ale Raul swą karierę zaczynał u rywali zza miedzy - Atletico. Lecz zamknęli oni szkółkę i tata Raula zapisał go na szczęście w szeregi przyszłych "Galacticos". Piłkarz teraz zapiera się, że jego serce na zawsze będzie białe i zawsze będzie z Realem na dobre i na złe. Po prostu ikona tego klubu - Raul, Rau;, Raul...
Higuain - przeszedł w podobnym czasie do naszego klubu co Gago. Oba transfery raczej trafione. Wydane dość niepewnie wielkie pieniądze (za Gonzalo 13 mln Euro). Niepewnie gdyż piłkarz młody, sprowadzony zza granicy mogący mieć problemy z aklimatyzacją. początki były trudne, lecz teraz śmiało można stwierdzić, że jest to jeden z najlepszych i najbardziej bramkostrzelnych napastników w lidze hiszpańskiej.
Ej chłopaki piszmy tutaj więcej pokażmy, że Real jest najlepszy ;) niech rozpocznie się niekończąca i sensowna dyskucja na temat naszego kochanego klubu ;)
POZDRO!
Ten post był edytowany przez stachura dnia: 29 June 2009 - 19:35