Fanklub kibiców AC Milanu
Członkowie:
- LeBron,
- marcin1992,
- piokaka,
- Rasch,
- ebi03
- ACM
- Zany
AC Milan
Napisany 22 June 2009 - 10:46
Napisany 24 June 2009 - 21:19
Napisany 27 June 2009 - 17:18
Napisany 29 June 2009 - 22:13
Jestem kibicem Milanu od 2000 roku... Otóż mamy teraz do czynienia z rewolucją nie tylko kadrową ale i gospodarczą...
Milan zaczyna stawiać na młodzież... Zrobili ku temu już pierwsze kroki sprowadzając Zigoniego, Bereccie, czy też wykupienie na stałe Di Gennaro, który w poprzednim sezonie strzelił nam bramkę
Wraz z zakończeniem poprzedniego sezonu w Milanie nadszedł koniec pewnej ery... Odejście Ancelottiego, Kaki, Maldiniego...
Milan gra na całość zatrudniając młodego trenera jakim jest Leonardo, który nawet jeszcze nie ukończył kursu trenerskiego... Jedno jest pewne zbliżający się sezon będzie jednym z ciekawszych w historii tego klubu... Leonardo odrazu wyjawił swoje cele taktyczne... ma zamiar grać 4-3-3 z czego najważniejszą osobą w zespole ma być Ronaldinho... I to właśnie według mnie od niego zależy jak Milan będzie grał w przyszłym sezonie...
Jak wiemy odszedł Kaka tak więc Dinho teraz będzie miał wiele swobody i co najważniejsze będzie włączony w myśl taktyczną trenera Leonadro... Jego pozycja będzie identyczna jak za dawnych lat w Fc Barcelonie... Lewe skrzydło ataku...
Teraz panowie chciałbym napisać coś o wzmocnieniach... Ja osobiście wiązałem wielkie nadzieje z przyjściem Edina Dzeko z Wolfsburga... niestety dziś rano było już wiadomo, że Dzeko zostaje... Galliani nie chce płacić wielkiej kasy przez sytuację ekonomiczną w klubie... Teraz pewnie zarzuci swoje sieci na Adebayorze co nie wiem czy jest najlepszym rozwiązaniem...
Milan musi przede wszystkim kupić minimalnie jednego obrońce... szkoda że nie wyszło z Cissokho...
Każdy dzień przynosi nowe newsy tak więc czekamy co się wydarzy...
Narzucę myślę, że najważniejszy temat w tym momencie dla Milanu... Czy Ronaldinho da radę zmobilizować się przestać balować i pić i wrócić do wielkiej gry ?
tekst by piokaka
Napisany 29 June 2009 - 23:00
Napisany 05 July 2009 - 13:33
Czekamy na dalszy rozwój sytuacji bo już dziś ma dojść do porozumienia !
Napisany 07 July 2009 - 14:58
AC Milan informuje za pomocą oficjalnej strony internetowej, że pozyskał za darmo reprezentanta USA z belgijskim paszportem, Oguchi'ego Onyewu, który do tej pory reprezentował barwy Standard Liege. 27-letni środkowy obrońca o nigeryjskich korzeniach podpisał kontrakt do 30 czerwca 2012 roku. Ostatnio umiejętności tego defensora mogliśmy podziwiać na Pucharze Konfederacji.
Dla mnie bardzo dobry ruch
Jak wiemy Nesta ma problemy ze zdrowiem i nie zawsze będzie gotów do gry !
Napisany 07 July 2009 - 15:19
Napisany 10 July 2009 - 16:17
Napisany 10 July 2009 - 18:00
Napisany 19 July 2009 - 16:03
Miejmy nadzieję, że styl gry jaki wpaja Milanowi Leo będzie widoczny już dziś w nocy...
Czekamy z niecierpliwością na spotkanie
Los Angeles Galaxy vs AC Milan
Napisany 04 October 2009 - 09:30
Z żalem stwierdzam że obecnie nie ma już wielkiego Milanu...
W teorii skład mamy mocny... niestety tylko w teorii...
Jedynym wyróżniającym się zawodnikiem jest Storari.
Wprawdzie para stoperów Nesta i Silva prezentuje wysoki poziom, niestety nie zawsze są w pełni formy.
Boki obrony to totalna porażka... więc nawet nie będę komentował.
Leo zakładał grę skrzydłami... ale jakoś tego nie widać. Po prostu nie mamy dobrych skrzydłowych.
Napastnicy mimo że utalentowani sami się nie obsłużą...
Chyba jedynym pozytywnym punktem "LeoMilanu" jest dawanie szansy Abate... widać że mu zależy w przeciwieństwie do reszty...
Reasumując: Zarząd dał ciała na całej linii. Sprzedaż Kaki można by było usprawiedliwić zakupem porządnych zmienników...
Jeszcze gdyby Cissokho nie miał "wady uzębienia" to jakoś bym to przeżył.
No nic... pozostaje mieć nadzieje że Milan się odrodzi... Choć ten sezon raczej nie przyniesie wiele radości.
Napisany 04 October 2009 - 10:33
Napisany 04 October 2009 - 11:30
Jak by nie patrzeć dali mu taki skład, zabrali największą gwiazdę i kazali wygrać LM...
I lepsi trenerzy w takiej sytuacji by polegli...
Milan potrzebuje zmian...
Może jeszcze nie w przyszłym sezonie... ale za 2 lata mam nadzieje że zobaczymy jeszcze mocniejszy Milan:)
1 Użytkowników czyta ten temat
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników