Skocz do zawartości

Arsenal Londyn

54 odpowiedzi na ten temat

#43 Kirej™

Professional™

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4150 postów
  • Numer GG: 9757723
  • Internet:10 mb
  • EA Nick:xxxppp

Napisany 17 February 2011 - 00:58

Do zera sie nie udało, ale przed meczem bym w ciemno wziął wynik 2:1 :) Brawo dla Wojtka, że udźwigną presję oraz dla dwójki stoperów, którzy rozegrali prawie doskonały mecz. Czeka piekielnie trudne zadanie Kanonierów na Camp Nou. Niech moc będzie z wami !

#44 Kris

Styl Pijanego Mistrza

• VIP
  • 3537 postów
  • Numer GG: 5980030
  • Internet:1 MB/s ciągnięte drutem od wójta
  • EA Nick:Krisowski

Napisany 18 February 2011 - 22:28

Pięknie pokonali Barcelonę ich własnym stylem :) Jednak da się wygrywać z nimi grając ofensywnie. Na Camp Nou liczę na remis albo nawet zwycięstwo. Jest to bez problemu w zasięgu kanonierów.

#45 Dede

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 461 postów
  • Numer GG: 2205254
  • Internet:4
  • Klan:P.powietrzem

Napisany 18 February 2011 - 22:34

Dokładnie Kris . Remis mnie usatysfakcjonuje :) Jeśli zagrają mądrze to z łatwością ograją rywala.

#46 Ronin

Amator

• Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Numer GG: 6146433
  • Internet:1 Mb/s
  • Klan:FQRS Polska

Napisany 19 February 2011 - 13:05

Arsenal zaimponował w meczu z Barcą walecznością i typowo angielskim podejściem że gra się do 90 minuty a nie do momentu kto pierwszy strzeli gola. Gratulację za wynik ale w rewanżu będzie ciężko. Podrażniona Barca będzie chciała zmieść The Ganners oby im się to nie udało. Pozdro.

#47 Kris

Styl Pijanego Mistrza

• VIP
  • 3537 postów

Napisany 29 June 2011 - 21:31

Oto jak wygląda po miesiącu okno transferowe u Kanonierów:

Najgłośniej:
- Gervinho podobno na testach ! Myślę że ten transfer dojdzie szybko do skutku.
- Alex Oxlade-Chamberlain - także bardzo głośno, podobno wszystko już uzgodnione.
- Fabregas od krok o opuszczenia Arsenalu. Jestem tego samego zdania co inni ludzie, czyli pominięcie Cesca, kapitana Kanonierów, w kręceniu pokazówki nowych strojów daje jasno do zrozumienia że jego dni są policzone.
- Alvarez - wg prezesa Palermo, ten zawodnik jest już zaklepany przez arsenal.
- Nasri - sytuacja dosłownie sprzed 2 lat, gdy niewiadomy był los Van Persiego. Ten nie narzekał na tygodniówkę, lecz na zarząd Arsenalu (transfery, trofea itp), on w końcu podpisał i myślę , że tak samo będzie z Nasrim.
- Bendtner i Denilson odejdą. Nie są zadowoleni z powodu małej ilości rozegranych meczów. Ale jak dotąd oferty nie wpłynęły. Cena za nich odstrasza kluby. Możliwe że będą częścią rozliczenia za któryś graczy.

Od czasu do czasu:
- Gary Cahill - podobno bardzo mocno stara się o niego Arsenal, co chwile oferuje albo pieniążki, albo zawodników + pieniądze.
- Gael Clichy - z nim także nie wiadomo czy nie chce podpisać, czy raczej zarząd chce go sprzedać.
- Chris Samba- bardzo głośno na początku czerwca, ale od czasu odrzucenie ofert i podwyższenia ceny transferu słuch o nim zaginął.

Gdzieś się pojawiło:
- Arturo Vidal - chilijczyk jest przymierzany jako następca Cesca. I on akurat dałby rade.
- Scott Parker - mocno łączony w maju z arsenalem. Niestety także znikło to zaraz na początku czerwca a przy tym pojawiło się zainteresowanie innych klubów (tottenham).

#48 gabri

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 493 postów
  • Numer GG: 13593491
  • Internet:6MB

Napisany 29 June 2011 - 21:34

Dla mnie priorytetem jest sciagniecie obroncy (Cahill) i napastnika/skrzydlowego (Gervinho). To sa wg mnie najbardziej istotne transfery.

aa no i kogos na srodek (w przypadku odejscia Cesca), a moze Wilshere ogarnie? ;D

Ten post był edytowany przez gabri dnia: 29 June 2011 - 21:36

#49 Kris

Styl Pijanego Mistrza

• VIP
  • 3537 postów

Napisany 30 June 2011 - 14:03

Gervinho przeszedł do Arsenalu Londyn za kwote 12 mln Euro. Zawodnik zostanie zaprezentowany 1 lipca. Gervinho sam sie wygadał podczas wywiadu, gdy został zapytany o jego przyszły sezon powiedział że nastepny sezon będzie w londynie.

Czyli tak:
- Cesc odchodzi do barcy.
- Nasri przedłuża kontrakt i przechodzi na pozycję Fabregasa, na której czuje się najlepiej.
- Gervinho przechodzi na lewe skrzydło za Nasriego.

Poza tym Cahill to najwyższy priorytet. Z Vermaelenem będą ścianą nie do przejścia. Na atak wziąłbym z rezerw Jay Emmanuel-Thomas'a który ogrywał się w Cardiff na wpożyczeniu. Nie wiem jak z tym Clichym.

Pierwszą jedenastkę na przyszły sezon aktualnie widzę tak:

Dodany obrazek

#50 gabri

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 493 postów

Napisany 30 June 2011 - 18:43

Wiceprezes AC Milan, Adriano Galliani powiedział, iż jego zespół przegrał walkę o Cesca Fabregasa, gdyż ten "dołączy do innego klubu". Przyszłość Cesca Fabregasa pozostaje na razie nieznana i prawdopodobnie nawet sam zawodnik nie wie, gdzie będzie grał w przyszłym sezonie.

Kapitanem Arsenalu już od kilkunastu miesięcy interesuje się hiszpańska Barcelona. W ostatnich tygodniach mówiło się także o zainteresowaniu ze strony Milanu.

W dzisiejszym wywiadzie dla SkySports Galliani wyznał, iż Fabregas nie podpisze kontraktu z Milanem, ale przejdzie do innego klubu. Wiceprezes Rossonerich jednak nie był w stanie powiedzieć, który klub będzie nowym zespołem Cesca.

- Fabregas nie zagra w Milanie, gdyż dołączy do innego klubu – stwierdził Galliani.

AgenciaNews – czyli agencja, która jako pierwsza poinformowała o transferach chociażby Zlatana Ibrahimovicia do Milanu lub Bojana do Romy, kilka dni temu potwierdziła, iż Kanonierzy zgodzili się na 35 milionów funtów + 4 miliony funtów bonusów, które zaproponowała Barcelona za Fabregasa. Również inne hiszpańskie dzienniki są przekonane, iż Cesc w najbliższych dniach stanie się piłkarzem Blaugrany. Radio Ona FM sugeruje, że już jutro (1 lipca, czyli pierwszego dnia letniego okienka transferowego) nastąpi prezentacja 24-letniego rozgrywającego jako gracza Dumy Katalonii.

Na miejscu cesca zastanowil bym sie nad odejsciem. Tak naprawdę to na jakiej pozycji bedzie gral? Lawka? bardzo prawdopodobne bo Xavego i Iniesty nie wygryzie. Tak jak to bylo w reprezenatcji.

Ten post był edytowany przez gabri dnia: 30 June 2011 - 18:43

#51 gabri

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 493 postów

Napisany 30 June 2011 - 18:45

Dodany obrazek

Ofensywny pomocnik Velez Sarsfield, Ricardo Alvarez napisał dziś na swoim Twitterze, iż „modli się do Boga” o podpisanie kontraktu z Arsenalem. Piłkarz od kilku tygodni jest bardzo mocno wiązany z londyńskim zespołem.

W zeszłym tygodniu prezydent Palermo – Maurizio Zamparini wyznał, iż jego zespół przegrał walkę z Arsenalem o 23-letniego piłkarza i Argentyńczyk podpisze w niedalekiej przyszłości kontrakt z Kanonierami. Sam Alvarez obiecał swoim fanom, że „będą wiedzieli pierwsi” o ewentualnym transferze, gdyż zawodnik publicznie przekaże tę wiadomość za pomocą swego Twittera.

Dzisiaj natomiast napisał, iż bardzo chciałby grać w barwach Arsenalu.

- Chciałbym grać dla Arsenalu, to byłoby dla mnie jak piękny sen! Modlę się do Boga, by ten transfer doszedł do skutku – napisał Argentyńczyk.

Nie ma również wątpliwości, iż jest to oficjalne konto Ricardo Alvareza, gdyż na początku tygodnia szanowany w Argentynie dziennikarz – Gustavo Cima potwierdził opierając się na twarde źródła, że to konto należy do gwiazdy Velez.

Chętnie bym go widzial z Armatką na piersi ;)

Ten post był edytowany przez gabri dnia: 30 June 2011 - 18:48

#52 gabri

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 493 postów

Napisany 04 July 2011 - 19:54

Oficjalnie: Clichy zawodnikiem Manchesteru City

Arsenal Football Club może potwierdzić finalizację transferu Gaela Clichy do Manchesteru City za nieujawnioną kwotę.

25-latek trafił do Arsenalu z Cannes w 2003 roku i od tego czasu wystąpił w 264 meczach Klubu.

Już w swoim debiutanckim sezonie Gael zdobył medal zwycięzcy Premier League, co uczyniło go najmłodszym mistrzem Anglii w historii. Niedługo potem wywalczył sobie stałe miejsce zarówno w zespole Arsene'a Wengera, jak i w reprezentacji Francji.

W sezonie 2007/08 pochodzący z Tuluzy obrońca rozegrał 49 spotkań - więcej niż jakikolwiek inny zawodnik Arsenalu - i został wybrany do Drużyny Roku PFA.

- Chcielibyśmy podziękować Gaelowi za osiem wspaniałych lat, podczas których dawał z siebie wszystko - powiedział Arsene Wenger - Bardzo się rozwinął odkąd do nas trafił, a przez ostatnie lata był kluczową postacią naszego zespołu. Życzymy mu powodzenia w dalszej karierze.

- Spędziłem w Arsenalu osiem cudownych lat i poznałem tu wielu przyjaciół - wyznał Gael Clichy - Mam wiele wspaniałych wspomnień z Highbury i Emirates Stadium. Chciałbym wszystkim w Klubie podziękować za ich wsparcie i przyjaźń. Dziękuję także kibicom Arsenalu, którzy zawsze dobrze mnie traktowali.

Wszyscy w Arsenalu dziękujemy Gaelowi za oddanie klubowi i życzymy mu szczęścia w kolejnych latach.

Dodany obrazek

#53 gabri

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 493 postów

Napisany 13 July 2011 - 11:59

Oficjalna strona Arsenalu: Gervinho Kanonierem!

Jak podaje oficjalna strona Arsenalu, reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej Gervinho, wkrótce zasili szeregi Kanonierów.

Dwudziestoczteroletni zawodnik Lille, z którym w ubiegłym sezonie wywalczył mistrzostwo Francji oraz puchar tego kraju strzelił wówczas dla Les Dogues 15 bramek w czterdziestu spotkaniach.

Podczas dwuletniego pobytu na Stade Lille-Metropole Gervinho zdobył 28 goli w 67 meczach dla francuskiego zespołu. Lille pozyskało reprezentanta Wybrzeża Kości Słoniowej z Le Mans, w którym to Gervinho także spędził dwa sezony.

Na arenie międzynarodowej nowy nabytek Arsenalu może pochwalić się występami na ostatnich Mistrzostwach Świata w RPA. W kwalifikacjach do mundialu Gervinho pokonał bramkarzy rywali dwukrotnie w trzech występach, podczas których wchodził na plac gry z ławki rezerwowych. Gervais Yao Kouassi, bo tak brzmi jego pełne nazwisko, był także kapitanem Wybrzeża Kości Słoniowej w 2008 podczas Igrzysk Olimpijskich w Pekinie. Do dnia dzisiejszego ofensywny gracz reprezentacji Słoni strzelił sześć bramek w 27 występach.

Gervinho pochodzi z tej samej szkółki co Emmanuel Eboue. Tak jak i prawy obrońca Arsenalu, swe pierwsze kroki stawiał najpierw w ASEC Mimosas, by potem przenieść się do Beveren.

http://www.youtube.com/watch?v=wypv7-IwMY8&feature=player_embedded

Jak dla mnie sklad Arsenalu na przyszly sezon moglby wygladac tak:

Dodany obrazek

Ten post był edytowany przez gabri dnia: 13 July 2011 - 12:09

#54 chalek66

Profesjonalista

• Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 720 postów
  • Numer GG: 35210762
  • Internet:2mb
  • EA Nick:Chalek66
  • Klan:MoF

Napisany 13 July 2011 - 12:48

A właśnie. Alvarez chyba już poszedł do Interu? Ja bym się starł jeszcze na środek obrony ściągnąć albo Cahila albo Sambe. Ja osobiście jakby sprzedali Denilsona( i Diabiego oby) to starałbym się o Hamsika z Napoli. A i co do napastników. Wywaliłbym Chamakha(chyba, że poprawił wytrzymałość) i starałbym się o Benzeme. To byłby Arsenal na miarę mistrzów kraju oraz Europy.

#55 black_jack

Senior

• Members
  • PipPipPipPipPip
  • 421 postów

Napisany 16 July 2011 - 12:00

bardzo proszę o dopisanie mnie do fanklubu Kanonierów :)

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników