Skocz do zawartości

Liga Mistrzów 2009/10

• Nie możesz odpowiadać w tym temacie
Brak odpowiedzi na ten temat

#1 Rybson Ponte

©

• Extra Mod
  • 3970 postów
  • Numer GG: 8564433
  • Internet:8/16 MB
  • EA Nick:RybsonPonte

Napisany 24 October 2009 - 20:28

Pomyślałem, że warto zrobić sobie taki temat i rozmawiać na temat LM. Jeżeli komuś mój pomysł wybitnie się nie podoba, to może go usunąć. Więc zacznę ja.

W grupie A zostały nam już 3 zespoły, które walczą o awans Bordeaux, Juventus i Bayern. Według mnie klub z Turynu jest murowanym faworytem do awansu z tej grupy z 1 miejsca, a Bayern z Bordeaux stoczą bój o awans do kolejnej rundy, ale nie sądzę, aby mogli coś ugrać w kolejnej fazie. Myślę, że Juventus w obecnym kształcie i szczęśliwym losowaniu może dojść do 1/2.

W grupie B pewnymi awansu są już gracze Manchesteru United wygrali 3 mecze i wystarczy im 1p do awansu. Sądzę, że klub z Anglii ponownie będzie odgrywał ważną rolę w bieżącej edycji LM. O drugie miejsce będzie walczyć Wolfsburg i CSKA, nie licze na Besiktas. Klub z Niemiec i Rosji mają olbrzymi potencjał.., ale zawodnicy są mało doświadczeni aby rozgrywać kilka meczy na wysokim poziomie, trafiając na podobną drużynę w kolejnej fazie mają szanse na awans dalej i sprawienie bądź co bądź sensacji.

W grupie C sytuacja ciągle jest otwarta. Na czele są 2 najbardziej utytułowane kluby z Europy - AC Milan i Real Madryt. Oba kluby są niejako w rozspyce... Jeden z powodu nierównego poziomu jakiego prezentuje zas drugi z powodu braku od wielu lat gruntownych zmian w klubie. Oba kluby mają potencjał do wygrania LM, ale po piętach myślę że do ostatniej kolejki o awans będzie walczyć Olympique Maryslia, który ciągle przechodzi zmiany i pokazuje coraz lepszy futbol, teraz trzeba go ustabilizować. Natomiast FC Zurich pełni rolę kuternogi, który może przez swoje kalectwo skrzywdzi 1z3 drużyn.

W grupie D sytuacja także niemal jasna Chelsea i FC Porto stoczą walkę o pierwsze miejsce w klubie. Myślę, że Chelsea na 80% zagra w finale bieżącej edycji LM. Natomiast FC Porto najdalej dojdzie do półfinału, co będzie niewątpliwie jej sukcesem. Zaś APOEL i Atletico stoczą walkę o miejsce 3 gwarantujące im szanse na wygranie Ligi Europejskiej.

W grupie E sytuacja ciągle otwarta na czele grupy jest Lyon, który wygrał dotychczas wszystkie mecze i pewnie zmierza do awansu do kolejnej rundy. Na drugim miejscu mamy Fiorentinę, która swoją postawą i walecznością robi na mnie dobre wrażenie, ale sądzę że Liverpool swoim doświadczeniem powinno ograć klub z Włoch, ale w obecnej edycji nie może liczyć na dobry występ. Ostatnie miejsce zajmuję Debrecen, który pokazuje dobry futbol, ale jak dotąd nie został nagrodzony za swoje występy choćby 1p.

W grupie F mamy bardzo ciekawą sytuację, bo aż 4 zespoły walczą nadal o awans. Sądzę, że FC Barcelona i Inter swoim doświadczeniem i ograniem powinni dać sobie radę z ofensywą ze wschodu. Rubin i Dynamo zapewne stoczą pasjonującą walkę o awans do Ligi Europejskiej, choć mogą zrobić niespodziankę i wyeliminować jednego z gigantów Europy.

W grupie G sytuacja awansu z pierwszego miejsca jest niemal jasna, awans uzyska FC Sevilla, która w obecnym sezonie sprawia dobre wrażenie i jeżeli utrzyma taką formę może sporo namieszać w bieżącej edycji. Walkę o drugie miejsce w grupie według mnie stoczą Unirea i Sttutgart, bo nie daje dużych szans klubowi z Glasgow, ponieważ obecnie nie mają formy..

W grupie H awans na 80% uzyskają Arsenal i Olympiakos, w bezpośrednim pojedynku stoczą walkę o 1 miejsce. Natomiast AZ i Standard powalczą o Ligę Europejską

Ten post był edytowany przez Rybson Ponte dnia: 24 October 2009 - 20:53

1 Użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych użytkowników