1. Połączenie Managera i Derby Cup
Nazwa turnieju - Derby Team Cup
Skład Zespołów Dostępnych w Turnieju
Arsenal + Tottenham
Arsenal + Chelsea
Arsenal + Fulham
Arsenal + QPR
Tottenham + Chelsea
Tottenham + Fulham
Tottenham + QPR
Chelsea + Fulham
Chelsea + QPR
Fulham + QPR
Manchester City + Manchester United
Everton + Liverpool
Aston Villa + Birmingham City
Real Madryt + Atletico Madryt
Valencia + Levante
FC Barcelona + Espanyol
FC Sevilla + Betis Sevilla
TSV Monachium + Bayern Monachium
Schalke 04 + BvB
Legia Warszawa + Polonia Warszawa
Wisła Kraków + Cracovia
Spartak Moskwa + Lokomotiv
Spartak Moskwa + Dynamo
Spartak Moskwa + CSKA
Lokomotiv + Dynamo
Lokomotiv + CSKA
Dynamo + CSKA
Sporting Lizbona + Benfica Lizbona
Inter Mediolan + AC Milan
AS Roma + Lazio Rzym
Celtic Glasgow + Glasgow Rangers
i vice versa (w sumie daje to 62 możliwości, w turnieju brać udział może tylko 32 zespoły - puchar, jeżeli zdecydujecię się na ligę to podzielimy to na małe podligi i zsumuje się to potem w systemie pucharowym - wtedy w turniej brać może udział 32/40/42/48/50/56/60/62 zespoły)
Na czym turniej ma polegać?
Zapisujemy się do turnieju np. Rybson Ponte//8564433//Arsenal+Chelsea
Taki zapis oznacza, że zapisałem się do turnieju mieszanką drużyn Arsenalu i Chelsea i swoje mecze będę rozgrywał Kanonierami.
Jak tworzymy drużynę?
Jeżeli zapisałem się Arsenalem i Chelsea to muszą dobrać sobie skład 50-50 z obu zespołów, Skład jednej drużyny to 18 zawodników, więc muszę sobie dobrać po 9 piłkarzy z obu drużyn. Jeżeli mam ochotę, mogę ich dobrać 16, 14 lub 12 (wtedy odpowiednie 8-7-6 dobieram)
System rozgrywek - zalecam faza grupową i pucharową, ale może to też być liga.
2. Junior Boy's League
Wcześniej została przedstawiona ta propozycja turu, ale mam tutaj kilka zmian. Mianowicie...
Dobór Zawodników - Draft z przedziału 16-19 lat
Liczba Zespołów - 16 lub 20
W Lidze byłby rozgrywany też puchar ligi
Manager - 1 sezon i nowe zapisy
Zatem identyczny turniej jak old boy manager tyle, ze nie gramy zawodnikami ktorych pamietamy z mlodych lat tylko mlodymi talentami, ktore maja niedlugo pokazac swoja sile swiatu
3. Champions League Manager (CLM)
Dobrze znany nam turniej z poprzedniej odsłony gry FIFA. Owszem jest podobny Manager - ASL, ale niestety lub stety został niecoprzeklasyfikowany na turniej ligowy, wielosezonowy. Jest w nim trochę niedociągnięć i raczej nie przetrwa drugiej edycji, gdyż powtarzają się w nim zawodnicy dobierani z koszyków czy też niektórzy lecą w wała z budżetem klubowym, którego nie da się skorygować z powodu braku podsumowań licytacji, które zostały usuniętę lub zapisane gdzieś przez Humana. Sam turniej i jego pomysł był zarąbisty, ale niestety zapisało się do niego kilku zbytecznych graczy, którzy zniweczyli wysiłek Humana. Mam nadzieje, że zostanie w nim elitarne grono, które będzie grało dalej i może kilku zawodników dojdzie i będzie to trwało.
Do CLM mam 2 opcje..
1. Powrót CLM w postaci naturalnej znanej nam z poprzedniej wersji gry, czyli manager - wielosezonowy - zapisy 0,5*-3* ekipą - wyznaczony budżet na gwiazdkową ekipę - transfery wg skilli - max 3-5 na okienko - liczba zespołów: 16/20/24/32 (proponuje max 20, ale jeżeli będzie zainteresowanie może być więcej - ostatnich 2 zawodników w tabeli traci swoją drużynę i nowy gracz moze ją przejąć, a jak nie to normalnie liga nam się skróci o pare zespołów (a i tak max 3 edycje da się rozegrać).
To tak pokrótce streściłem wam system starego CLM
2. Skoro ASL zostało przeklasyfikowane to można to samo zrobić z CLM, czyli - manager - 1 sezon - podział lig na kraje (Liga Angielska, Liga Włoska itd.) - moderator podaje 5 drużyn z regionu kraju i spośród nich wybieramy wyznaczoną ilośc graczy z drużyny którą poda moderator, np. Polska - Południe -> Wisła Kraków (4), Śląsk Wrocław (4), Cracovia (3), Korona Kielce (3), Górnik Zabrze (2). Następnie rozgrywamy mecze w małych ligach - 5/6 zespołów lub w 1 lidze 16/20 zespołowej razem z pucharem ligi
3*. Jeżeli na 2 powyższe nie wyrazicie zgody to jest jeszcze opcja stworzenia CLM jako ligi najlepszych zawodników których sobie wybierzecie. I tutaj 2opcje
a) Mod wyznacza ilość zespołów dostępnych na kraj - następnie w osobnych tematach każdy z graczy dokonuje wyboru swojej drużyny tylko i wyłącznie z ligi do której się zapisał - zawodnicy nie mogą się powtarzać
b) j.w tyle, że po zapisach każdy wybiera sobie kogo chce ze swojej ligi i gracze mogą się powtarzać
W sondzie jeżeli zagłosujesz za CLM, wybierz jeszcze opcje turu